Imaja
Imaja, voor coaching en advies
Personal coaching
EFT
Stress te lijf
Assertiviteit
Lichaamstaal en comm
Pers. ontwikkeling
Lichaamstaal en comm

Lichaamstaal en communicatie

Non-verbale communicatie is een ander woord voor Lichaamstaal. Omdat 80% van onze directe communicatie non-verbaal is, speelt lichaamstaal een belangrijke rol in onze dagelijkse communicatie. Onderzoek heeft aangetoond dat wij, bij twijfel over de waarheid van het gesproken woord, de non-verbale signalen geloven. 

In de Verenigde Staten zijn de non-verbale aspecten van communicatie al langere tijd geïntegreerd in diverse trainingen. Deze trend wordt door veel Europese landen gevolgd. Ook in Nederland worden mensen zich er steeds meer van bewust dat uitstraling en overtuigingskracht voor het grootste deel bepaald worden door de lichaamstaal. 

Iedereen kan zijn non-verbale communicatie verbeteren. Lichaamstaal heeft namelijk vele kanten waar wij ons vaak niet zo bewust van zijn. Het is geen onderwerp waarbij het lezen van theorie voldoende is. Lichaamstaal lijkt heel vanzelfsprekend omdat iedereen het gebruikt, maar de uitleg over lichaamstaal is niet altijd zo eenvoudig. Dat komt omdat niet ieder signaal een vaste betekenis heeft. 

Lichaamstaal is afhankelijk van de situatie en kan niet los gezien worden van het gesproken woord. Als we uitsluitend luisteren, krijgen we een even vertekend beeld als wanneer we alleen op lichaamstaal letten. 

De Cursus
Tijdens de cursus wordt uw kennis over de betekenis van lichaamstaal in onze dagelijkse communicatie uitgebreid. De theorie wordt aangevuld met praktische tips en trucs. Er wordt aandacht geschonken aan de eigen lichaamstaal (die voor het grootste deel onbewust verloopt). U leert de non-verbale reacties van anderen beter te begrijpen en zelf op een goede manier gebruik te maken van lichaamstaal.  

Door uw eigen ervaringen toe te passen binnen uw werksituatie en in het dagelijkse leven, zult u uw kennis en persoonlijke effectiviteit vergroten!

Informatie
De totale cursus bestaat uit 4 lessen en wordt groepsgeijs gegeven bij voldoende aanmeldingen. Ook zijn er individuele sessies mogelijk. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.