Imaja
Imaja, voor coaching en advies
Onze werkwijze
Leiderschap
Zelfinzicht
Werken in balans
Lichaamstaal&commun
Lichaamstaal&commun

Lichaamstaal & communicatie

Inleiding

Omdat 80% van onze directe communicatie non-verbaal (lichaamstaal) is, speelt lichaamstaal dus een belangrijke rol.Uiteraard is communicatie niet volledig zonder het gesproken woord, maar de non-verbale signalen bepalen hoe wij de uitgesproken woorden op moeten vatten. Als wij twijfelen over de waarheid van uitgesproken woorden, dan geeft  lichaamstaal de doorslag of wij de uitspraak geloofwaardig vinden of niet. 

Waarom communicatie & lichaamstaal?

In Nederland zijn wij ons over het algemeen minder bewust van de effecten van lichaamstaal. In de Verenigde Staten is lichaamstaal al decennia onderdeel van diverse trainingen en dat is niet voor niets. Bewust gebruik maken van lichaamstaal benadrukt namelijk de verbale boodschap die wij willen overbrengen.

Deze cursus is bedoeld om inzicht te krijgen in de combinatie van lichaamstaal en het gesproken woord. U maakt kennis met verschillende non-verbale signalen en u leert de betekenis van deze signalen herkennen. Daarnaast krijgt u inzicht in uw eigen wijze van communiceren en hoe u de onbewuste signalen die u uitzend kunt veranderen. 

De reden dat beheersing van lichaamstaal de laatste tijd steeds meer onder de aandacht komt is te danken aan het feit dat steeds meer mensen erachter komen dat “een vlotte babbel” alleen niet voldoende is om succes te krijgen. Tijdens de cursus kunt u zelf ervaren en ontdekken, hoe weinig woorden er soms toe doen. De lichaamstaal van het succes

Lichaamstaal is veelzeggend
We communiceren de hele dag door. Zelf wanneer we stil achter een bureau werken zegt onze lichaamstaal waar we mee bezig zijn. Dus zelf als we niet praten, maakt onze lichaamstaal nog veel duidelijk aan een ander. Wanneer we wel praten verteld onze lichaamstaal hoe de woorden opgevat moeten worden (de betekenis). Kennis van lichaamstaal kan ons in veel situaties helpen; bij de presentatie van een plan of tijdens een vergadering of werkoverleg. Lichaamstaal zegt veel en verdient daarom meer aandacht!

Lichaamstaal liegt namelijk nooit!