Imaja
Imaja, voor coaching en advies
Onze werkwijze
Leiderschap
Zelfinzicht
Werken in balans
Lichaamstaal&commun
Zelfinzicht

Communicatie en persoonlijke effectiviteit

Vooral jezelf blijven!
Tijdens trainingen en coachingstrajecten horen wij deelnemers wel eens zeggen: "Ja, maar ik wil wel vooral mezelf blijven". Als we dan vervolgens doorvragen wat dit dan betekent voor die deelnemer, dan kan men vaak geen duidelijk antwoord geven. Als je twijfelt over wie je werkelijk bent, dan blijkt het omschrijven daarvan al bijna niet meer haalbaar.

Tijdens de sessies besteden we onder andere aandacht aan persoonlijk gedrag en de herkomst van dat gedrag. We bespreken de mogelijkheden om dit gedrag te veranderen. Onze visie is dat mensen pas bereid zijn om te veranderen, als zij daarvoor ook echt een goede reden hebben. Ofwel: "Welke voordelen brengt me dat?"

Gedegen zelfinzicht

Deelnemers krijgen op deze manier inzicht in zichzelf en zijn/haar handelen, maar ook hoe de buitenwereld dit ervaart. Om het gewenste effect te bereiken, leren zij vanuit hun eigen kracht werken en leven, waardoor ze heldere keuzes kunnen maken waar zij zich goed bij voelen.

Praktisch en persoonlijk

De training en coaching is altijd aangepast aan de persoonlijke situatie van de deelnemer, waarbij de praktische toepasbaarheid voorop staat. Of het nu gaat om een verkoper die beter wil scoren, om een boekhouder die meer plezier in zijn werk wil krijgen of om een ondernemer die weer ├ęcht wil ondernemen. De kernvraag waar het altijd om draait: wie ben ik en waar sta ik voor?